Online event – Hybride event

MICE Support ondersteunt (semi)-overheden en bedrijven

Wil je je congres, seminar, informatiebijeenkomst, inspraakavond, brainstormsessie of projectpresentatie anders organiseren? Zonder mensen fysiek bij elkaar te brengen en zonder afbreuk te doen aan de effectiviteit van de bijeenkomst en de betrokkenheid van deelnemers en stakeholders?

MICE Support ondersteunt (semi) overheden en bedrijven bij de organisatie van online events. Of je nu kiest voor volledig online of een hybride event, met onze kennis en ervaring begeleiden en faciliteren we je van begin tot eind bij het professioneel organiseren van een succesvol online event.

Een succesvol online event, congres of seminar

Met dezelfde impact als je live bijeenkomst
Bij een professionele aanpak horen een helder draaiboek, een goed verhaal, een presentator die de touwtjes in handen heeft, de juiste techniek en een strakke regie achter de schermen. Jullie hebben de inhoud en doelen van het event voor ogen. Wij helpen die inhoud vertalen naar een krachtige boodschap en een aantrekkelijk, interactief online programma.

Online event of hybride event

In de studio, op eigen locatie of een combinatie?
Online events kunnen in verschillende vormen vanaf verschillende locaties worden georganiseerd. Een optie is het event volledig vanuit een professionele studio te organiseren. Daar hebben de technische ondersteuning en de regisseur de touwtjes stevig in handen en kunnen bezoekers vanaf hun eigen locatie deelnemen.

Bij een hybride event is er sprake van een mix tussen een online en offline event. Bij het event is er publiek aanwezig én publiek op afstand. Het publiek op afstand volgt het event bijvoorbeeld via een livestream. Wat past het beste bij jouw plannen en doelen? MICE Support adviseert en begeleidt je bij het kiezen van de beste vorm en aanpak voor jouw online event.

Live online events

MICE Support zorgt voor:

N

Advies en een plan van aanpak

N
Organisatie van het online event
N
Vertalen van de inhoud naar een online boodschap
N
Samenwerking met een professionele studio en technici
N
Techniek in de studio en/of op locatie
N
Gedetailleerd draaiboek
N
Begeleiding van sprekers, presentator/ dagvoorzitter
N
Procesbegeleiding en regie tijdens het online event
N
Nazorg; rapportages en digitale samenvatting voor hergebruik van content, marketing en relatiebeheer

‘Als jouw gast niet naar het event kan komen, dan breng je het event naar de gast.’

Waarom een online evenement?

De voordelen op een rij:

N
Bereik zoveel bezoekers als je wilt, waar je maar wilt.
N
Niet alleen live, maar ook achteraf ‘on demand’ te volgen voor deelnemers.
N
Mogelijkheid tot live interactie, Q&A’s, brainstormsessie, enquêtes en het uitwerken van vraagstukken in breakout rooms.
N
Efficiënt en duurzaam (minder reistijd, minder Co2 uitstoot, minder afval).
N
Vraagt meestal minder organisatietijd, waardoor tijd en geld worden bespaard.
N
Laagdrempelig voor deelnemers.
N
Opnames van het event kunnen later opnieuw worden gebruikt.
N
Eenvoudig data verzamelen om te bepalen of doelen zijn gerealiseerd.
Heb je nog geen ervaring met het organiseren van een zakelijk online event?
Wil je het professioneel aanpakken en zorgen voor dezelfde impact en betrokkenheid van deelnemers als bij je offline bijeenkomst?

Ik beantwoord al je vragen en help je graag

Je online event professioneel organiseren

Met behulp van de juiste techniek

Een succesvol online of hybride event staat of valt bij de inzet van professionele techniek. Daarom werkt MICE Support samen met een ervaren team van technici. Zij beschikken over een professionele studio met alle benodigde faciliteiten en tools om je online event tot een succes te maken.

Ze geven gedegen advies en denken creatief én proactief mee over de technische mogelijkheden om doelstellingen te bereiken en zoveel mogelijk deelnemers te betrekken bij het event.

Bij hybride events en events met veel sprekers schalen ze eenvoudig en flexibel op. Ze zorgen dat op iedere locatie de techniek aanwezig is om te zorgen dat live-streams, opnames en interactie met deelnemers technisch vlekkeloos verlopen.

Wat kost een online event?

Online events organiseer je sneller en goedkoper

Of het nu om een live, online of hybride event gaat, deelnemers hebben hoge verwachtingen. Je wilt dat het een succes wordt. Maar wat kost een online event organiseren eigenlijk?

Het mooie van online events is dat ze veel sneller gerealiseerd kunnen worden dan offline events. Je investeert in de techniek, maar bespaart op onder meer zaalhuur, zaalaankleding, catering en personeel. Daardoor zijn online events in de praktijk regelmatig goedkoper dan live events! Wil je een prijsindicatie voor jouw online event? Neem contact op.

Je online event gegarandeerd goed voorbereid

MICE Support:

N
Bekend met de ‘do’s & don’ts’ van online en hybride events
N
Thuis in de (semi) publieke sector
N
Scherp op tijd, kwaliteit en budget
N
Creatief in oplossingen
N
Kritisch met oog voor details
N
Gedegen en betrouwbaar in haar aanpak
N
Houdt regie en overzicht

Leer razendsnel hoe je zelf succesvol online events organiseert

Door gebruik te maken van ervaren support, doe je snel zelf ervaring op met het organiseren van online events. Je leert werken met online draaiboeken, voorkomt dat je in beginnersvalkuilen stapt en maakt kennis met de mindset van een online eventorganisator. Je bespaart veel tijd en leert razendsnel hoe je in de toekomst zelf succesvol je online events organiseert.

Heb je nog geen of weinig ervaring met het organiseren van een zakelijk online event?
Wil je gegarandeerd een geslaagd online event zonder stress?

Samen sparren en een antwoord op al je vragen, zodat jij weet hoe je verder kunt